Tailandas 101

Nors Tailandas yra ganėtinai populiari kelionių kryptis jau kurį laiką, bet planuojant kelionę visgi iškyla nemažai klausimu – kas kaip kur ir su kuo. Šiame įraše glaustai aprašysiu Thailand 101 -ką reikėtų žinoti, ir kokie patarimai iš mano asmeninės patirties.

Sezonas 

Nors Tailande šilta visus metus, geriausia vykti Lapkričio – Balandžio mėnesiais, kuomet prasideda sausasis sezonas. Mes skridome lapkritį, tik prasidedant sezonui. Lietaus gavome tik viena kartą, žmonių mažiau, gal ir kainos dar ne taip užkeltos. 

Oro linijos 

Skridome su rusų Aeroflot Vilnius- Maskva-Bankokas. Pakankamai geras skrydžio laikas, kaina irgi nebloga, valgyt duoda, alkoholinių gėrimų ne. Ukrainos oro linijos gal ir šiek tiek pigesnės, bet draugai skridę tuo pačiu metu turėjo nemažai problemų su atgaliniu skrydžiu. Taigi aš gal visgi rekomenduočiau Aeroflot.

Viza ir visi pasienio reikaliukai

Vizos Lietuvos piliečiams nereikia, būnant iki 30 dienų. Rūkoriams – įsivežti galima standartiškai 200 vnt cigarečių, bet iqos , veipai ir pan. uždrausti. Grasina iki 10 metų kalėjimo arba dideles baudas. Nors oro uoste kaip ir nematėme jokių ženklų, visgi palikome savo iqos namie 😊 .Na ir kaip dauguma žinote iš Tailando negalima išsivežti jokių koralų, kriauklių, akmenėlių ir visokių kitokių Mother Earth stebuklų. Čia jau gali ne tik Tailando, bet ir Lietuvos pasienis supakuoti… 

1 euras – apie 33 bhatai

Transportas 

Šitas skyrius bus šiek tiek platesni, bet pabandysiu glaustai aprašyti visą transporto Tailande schemą.

Bankoko oro uostas 

By all means pigiausias ir greičiausias būdas nusigauti iš/į Bankoko centrą naudotis Airport Rail Link. Iš Suvarnabhumi oro uosto iki Phaya Thai metro stoties nuvažiuosite per kokias 20 minučių. Kaina 45 bhatai. Palyginus su taksi kaina 600-700 bhatų ir stovėjimu kamščiuose… Bankoko metro susisiekimas tikrai neblogas, visos pagrindinės lankytinos vietos netoli metro stoteles, vienkartinio bilieto kaina iki 1.5 euro. 

Jeigu nenorite naudotis metro tuomet parsisiūskite Grabprgramelę. Ir nusipirkite vietinę SIM ( neriboto interneto 30 dienų kaina apie 25-30 eurų). Atrodo nemažai, bet oh boy jų WIFI daugelyje vietų praktiškai neveikiantis…

Beje jeigu atskridus į BKK ( Suvarnabhumi) oro uostą, tą pačią dieną turite skrydį iš kito Bankoko oro uosto DMK (DonMueang), pasinaudokite nemokamu autobusu. Reikės tik parodyti tos dienos skrydžio bilietą. Autobusus rasite 2 BKK oro uosto aukšte prie 3 durų.  Iš DMK autobusas išvyksta iš Terminal 1, pirmo aukšto prie 6 durų. 

Toliau transportas pačiame Tailande.

Kadangi mes vykome tik į pietus, šiaurę paliksiu aprašyti kažkam kitam. Bankokas – Krabis, pusantros valandos skrydis lėktuvu arba dvylikos valandų kelionė autobusu. Rinktis jums 😊 . Vietiniai skrydžiai tikrai pigus, ir sutaupys jums begale laiko. NOK oro linijomis skrydis į Krabi su bagažu į vieną pusę apie 30 eurų. 

Greičiausias būdas patekti i Koh Samui – skristi tiesiai iš/į Samujaus oro uostą. Vienas gražiausių oro uostų kuriuos mačiau. Tačiau todėl, jog šis oro uostas priklauso Bangkok Airlines, jos vienintelės vykdo skrydžius iš jo, ir bilietai brangesni ( Samujus- Bankokas apie 100 e. ) . 

Jeigu norite šiek tiek sutaupyti pinigų , galite skristi iš Surathanio oro uosto. Tik perspėju jog tokia kelionė Samujus- Bankokas užtruks apie 8 valandas. Taigi viskas priklauso tik nuo jūsų , ar taupote laika ar pinigus. 

Taip pat vienas iš lengviausių būdų susidėlioti  maršrutą tai naudotis 12go.asia . Tiesiog suvedate tašką A ir tašką B, susimokate ir vairuotojas jūsų jau laukia, nesvarbu ar tai bus autobusas, keltas ar net skrydis. Tiesa kaina keliones bus keliais eurais brangesnė, nei ieškant kur nors vietoje. 

Na ir aišku salose ir Krabi geriausia transporto priemonė motoroleris. Kainos visur maždaug vienodos, para – 150 bhatu. 

Ką vežtis

Ką krautis į kurpinę ar lagaminą kiekvieno asmeninis reikalas aišku. Į šventyklas kaip dauguma žino su šortais ir atvirais pečiais negalima, taigi lengvi marškiniai ir ilgas sijonas ar lengvos kelnės a must.


Tai pat i daugumą Bankoko sky barų su šortais ir flipflopais neįleis.

Čia va mes išsitraukėme savo fanciest rūbus

Standartiniai kelionių vaistai, dezinfekcinis skystis, drėgnos servetėles pravers tikrai. Jei esate kavos mėgėjas, pasiimkite kavos iš namų. Nes kava Tailande beveik visur bus tirpi iš pakelių ir švelnaus pamazgų skonio… 😊 Ir SPF vežkitės iš Lietuvos,nes Tailande visi kremai balinantys 🙂

Pinigai 

Visu pirma tai Tailandas man nepasirodė tokia jau pigi šalis, net ir sezono pradžioje. Išleidome tikrai daugiau nei planavome. Bankomatų ir keityklų labai daug, kursas visur maždaug vienodas. Tiesa bankomatai turi mokesti, nepriklausomai nuo sumos apie 220 bhatu, todėl geriau vienu kartu nusiimti didesnę sumą. Beje kiek žinau naudojantis SEB , turite susisiekti su banku ir paprašyti jog jis neblokuotų jūsų kortelės Tailande. 

Manau tiek trumpai pirmam kartui. Stay tuned. 

Leave a Reply