Japonija: Universal Studio Japan

Disclaimer : Jei tau nepatinka Haris Poteris tai nesuprasi puses to ką toliau rašysiu ir gali net neskaityti matyt 🙂

Kaip nuvykti

Oficialiame puslapyje yra surašyta daugybė maršrutų variantų, tai labai priklausys nuo to kokia išvykimo stotis jums yra patogiausia. JR pasas pilnai padengia kelionę is Osaka arba Shin-Osaka stoties, kelionė trunka apie 20 minučių.  Beje Osakoje pastebėjau, jog ten labai daug traukinių, kurie turi specialiai tik moterų vagonus.

Bilietai

Vienos dienos bilieto kaina : 7900 jenu – 60 euru

Jie taip pat turi Universal Express bilietus, kurie sutrumpina laukimą eilėse, bet juos galima įsigyti tik iš anksto agentūrose.  Šiaip prie kasos nusipirkti bilietą laukiau tik kokiu 20 minučių, jų ten daug ir ganėtinai viskas greit juda.

Su Hariu Poteriu dar yra kitoks reikalas, peak time metu gali tekti įsigyti *A time Entry* bilietą, su konkrečiu nurodytu apsilankymo metu. Bet man pasisekė ir jokiu papildomu bilietų ieškotis nereikėjo.

Darbo laikas

Parkas dirba dažniausiai nuo 9:00 iki 20:30, bet del tikslesnių konkrečios dienos darbo valandų butų geriau pasitikrinti jų puslapyje. Taip pat ten galima pasitikrinti , kurie atrakcionai tuo metu neveikia.

https://www.usj.co.jp/e/parkguide/calendar.html

Parkas

Vos įžengus į parką iškart pasijauti Holivudiniam *American dream* , jei ignoruotum aplink skambančią japonų kalbą J  Kiek laiko praleistite parke priklausys tik nuo jūsų ir ką norite aplankyti. Man visi Minion Park, Universal Wondeland , Spider Man  , nebuvo labai idomus tai lekiau teisiai prie The Wizarding World of Harry Potter. Na gal dar reikėjo spėti i Jurrasic Park…

Beje prie kasų yra saugomos spintelės ( aišku mokamos), tai jei ten atvyksite, kad ir su lagaminais, turėsite kur pasilikti daiktus.

 

The Wizarding World of Harry Potter

Buvau tokia exited tą pamatyti, kad beieškodama įėjimo sugebėjau pasiklysti, bet šiaip ne taip pagaliau išgirdau filmų muzikėlę.  Pradedant eiti tuo mišku, kur tarp medžių pasislėpus skraidanti Ford Anglia pradėjau spirgėti turbūt labiau, nei dauguma dešimtmečių aplink mane.

 

O toliau viskas kaip filme, literaly. Iėjimas į miestelį, traukinys, visos parduotuves, Trys šluotos, garso takelis.. Ir tada pamatai pačia pilį… AMAZING !

Jei norit ir turit tam skirtą biudžetą( apie 300-400e), galit nusipirkti visą aprangą, lazdelę ir dar ko tik nori 🙂 Man užteko ir butterbeer . Kainos ten tikrai aukštos, bet to ir gali tiketis iš atrakcionų parko.

Kas liečia atrakcionus tai yra du pagrindiniai Flight of Hippogriff ir Harry Potter and the Forbidden Journey 4D . Pasirinkusi pastaraja, nežinojau, kad eilėje stovesiu 2 valandas, bet tik taip galima papulti į pačią pilį.

Deja pati pilis yra labiau butaforinė, visų salių ir kambarių kaip filme nėra, bet einant link atrakcionio gali pamatyti bits and pieces iš filmo, kalbančius paveikslus, pagrindinių aktorių projekcijas, tik kai jie šneka japoniškai tai truputi keista 🙂 Aš neesu didelė atrakcionų megėja, tai vietomis tas 4D šiek tiek užsupo, ir buvau užmerktomis akimis ir kojos dar drebėjo kurį laiką išlipus.

Kadangi visus daiktus reikėjo pasilikti spinteles, tai jokių foto deja nėra 🙂

Long story short buvo žiauriai smagu, daug daug fan momentu ir norėčiau dar 🙂

 

Leave a Reply