Japonija: Osaka , Himeji pilis

Važiuodamos į Osaką su Do turėjome skirtingus tiklus. Jos buvo paragauti Kobo jautienos , o mano Universal Studio JP. Bet studija reikalauja savo atskiro įrašo su daug daug „fan moments“.

Himeji

Pakeliui į Osaka, nusprendėme sustoti prie Himeji pilies, kuri yra laikoma viena iš gražiausių ir įspūdingiausių pilių Japonijoje. Skirtingai nei dauguma kitų pilių Japonijoje , Himeji niekada nebuvo paliesta karo, žemės drebejimų ar ugnies. Šiaip į pačią pilį,dėl laiko trūkumo, mes neėjome, bet ją supa nuostabus didelis parkas, iš kurio matosi visa pagrindinė pilis.

Kaip nuvykti

Iš Kioto :  su JR Tokaido/Sanyo shinkansen , Hikari, Sakura arba Kodama linija, kelionė truks apie 55 minutes.  Arba su JR rapid train ( shin-kaisoku), kelionės trukmė apie 90 minučių.  Išlipus Himeji stotyje ( šiaurinis išėjimas) iki pilies reik paeiti apie 15 minučių, per pagrindinę Otemae-dori gatvę.

Kaina ir darbo laikas

Pilis atidaryta nuo 9:00 iki 17:00, aišku parke galite būti kiek norite.  Bilieto kaina 1000 jenų ~ 8e

Osaka

Transportas

Reiktu atkreipti dėmėsį, kad Osakoje yra dvi pagrindinės stotys Osaka station ir Shin-Osaka station. Taigi kur išlipti  labai priklausys nuo to, kur jūs apsistosite.

Duokle JDM.lt

Iš Kioto: JR Kyoto linija iki Shin-Osaka, apie 23 minutes, Osaka station apie 28 minutes.  Butinai pasirinkite Special rapid train , o ne Local ar Rapid, nes jie stoja kiekvienoje sotelėje, todėl užtruksite žymiai ilgiau.

Pačioje Osakoje JR passas veiks tik kelioms linijoms, taigi geriausai bus įsigyti Osakos transporto kortele , arba vienkartinius bilietus.

Nakvynė

Apstojome šiame viešbutuje https://www.booking.com/hotel/jp/keihan-tenmabashi.en-gb.html?label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNYBGiIAYgBAZgBLrgBBsgBD9gBA-gBAZICAXmoAgM;sid=ac6b5b142c3a8ae8c61e2b1520f24011

Pats viešbutis didelis, bet kambariukas buvo labai jau mažytis, gerai kad važiavome vienai nakčiai ir lagaminus buvome palikusios Kiote . Ir dar keistas dalykas , kad nors ir booking.com jau buvo rezervave mūsų mokėjimą už kambarį, bet turėjome dar karta susimokėti registratūroje, kažkaip sunkiai jie ten gaudosi… Aišku po kokios savaites vieną mokejima booking.com gražino.

Maistas

Osakoje, o ypač Dotonbori gatvėje maisto pasiūla nereali,galite rinkits iš begalybės skirtingų restoranų ar tiesiog gatvės maisto prekeivių. Kuo ryškesnis neoninis ženklas , tuo didesnės menių kainos

 

Per TripAdvisor susiradome viena iš populiaresnių restoranų, nes norėjome paragauti kimukatsu .Tai 25 sluoksnių kiaulienos kepsneliai tešloje.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g298566-d1680640-Reviews-Kimukatsu_Osaka_Shochikuza-Osaka_Osaka_Prefecture_Kinki.html

Vakarienė šiaip buvo visai wow , net man nevalgančiai/nemėgstančiai kiaulienos. Prisiminus salotas ( nesuprantu kaip jie taip skaniai padaro ta paprastą kopūstą…) ir jų padaža dar dabar seiles kaupiasi 🙂

Dotonbori gatvė

Atvykus iš Kioto į Osaką , iškart pasijautė didelis skirtumas tiek kultūrine tiek aplinkos prasme. Čia jau ir šiukšlių ir triukšmo visur daugiau , ir žmonės rūko kur nori ( ne taip kaip Kiote kur per visa miestą rasi kokias 4 vietas kur gaima ). Ir šiaip žmonės kitokie.

Kadangi atvykome pavakare , mums liko tik pasinerti į Dotonbori gatvės šurmulį. Tiek daug spalvų, kvapų ir žmonių nebuvo matyt net ir Tokijuje 🙂

Bet jei tikitės rasti koki klubelį ar bariuką, reikės laaaabai gerai paieškoti, arba ten atvykti savaitgalį. Pravaikščiojus gera valandą ar dvi (!) po visa Dotonbori , mes taip ir neradome normalaus baro, jie visi kažkur arba pasislepę arba ta dieną nedirbo. Taigi liko tik arba shopintis arba valgyt…

Truputi nusivylėme savo baro paieškų nesekme ir tiesiog grįžome atgal į viešbutį, ir kaupemėm jėgas rytojui. Na bent jau aš, kaupiau jėgas stovėti dvi valandas eilėje i Universal Studio JP…:)

 

Leave a Reply