Japonija: Fushimi Inari šventykla, Nishiki turgus ir skaniausi ramen ever

Fushimi Inari Taisha šventykla turbūt viena iš gražiausių ir labiausiai fotografuojamų vietų Japonijoje. Daugiau nei 4 tūkstančiai raudonų tori vartų užgniaužia kvapą.

Fushimi Inari šventykla dedikuota Inari, ryžių ir sakės kami (dievybei). Inari dažnai vaizduojama apsupta savo pasiuntinių kitsune ( lapių), todėl aplink visą šventykla gausu lapių statulų.


Kaip nuvykti:
Iš Kioto stoties pavažiuoti dvi soteles iki JR Inari , su JR Nara line traukiniu. Kelionė truks vos 5 minutes.
Kaina :
Nemokamai, dirba 24/7. Gražiausios valandos saulei tekant ir leidžiantis.


Fushimi Inari
Jau ir pagrindinė šventykla esanti prie įėjimo yra nuostabi , išsiskirianti savo raudonom ir auksinėm spalvom ir apsupta kicunės statulų.

Tačiau pagrindinis dėmesio objektas yra kelias vedantis į kalno viršunę ir esantis už šventyklos.


Kiekvienais metais tori arkų vis daugėja, nes juos aukoja japonų verslininkai tikėdamiesi sekmės. Beje jeigu norėtumete įsigyti tori arką, jos kaina siekia iki 10 000 dolerių.
Bukite pasiruoše pamankštinti kojas , nes norint užkopti į pačią viršūnę jūsų laukia 4 km ir 2-3 valandos kelio.


Jeigu staiga išalktumėtė, pakeliui galite rasti kioskelių arba mažų kavinių.
Kalno viršunėje bus dar viena šventykla, mes deja nebuvome pasirinkusios super patogių batų, todėl užkopėme tik puse kelio, ir leidos žemyn.


Miestelis
Pats Fushimi miestelis, nors ir nedidelis , bet pilnas mažu suvenyrų krautuvėlių ir gatvės maisto kioskelių.


Fushimi Inari būna labai daug turistų, ir nors pagauti ramybės akimirką, kuomet aplink nėra kitų žmonių sunku, bet pamatyti šventyklą būtina.

Vakare grįžome į Kiota, ir traukėme valgyti pačių skaniausių ramenų, visame Kiote ( o gal ir Japonijoje). Pakeliui užsukome į Nishiki turgų, kuris yra vienas iš didžiausių ir seniausių Kiote.


Pagaliau pasiekėme savo  Ramen Sen No Kaze


Jeigu jums pasiseks staliuko laukti reikės tik kokiu 30-40 minučių. Kadangi aplink buvo keletas parduotuvių laikas neprailgo.


Ištiesų tai buvo skaniausias ramenas kurį esu valgiusi, mum taip patiko , jog norėjome grįžti dar kartą, tačiau mus pasitiko uždarytos durys. Turėkite omeny, jog jie nedirba pirmadieniais ir antradieniais, ir staliukų nerezervuoja ir taip cash only.

Ai ir žinoma gi reikėjo išbandyti Photo Booth

Leave a Reply