Japonija : Nara

 


Nara ir Nikko yra šiek tiek panašūs miesteliai, savo šventyklų gausa. Kadangi Nara buvo pirmoji Japonijos sostinė , joje galite išvysti vienas iš seniausių ir didžiausių šventyklų Japonijoje. Ir taip pat didžiausią Budos statulą. Bet Nara garsi ne tik dėl to, o ir dėl savo draugiškų elnių  kurie vaikštinėja laisvai po visą pagrindinį parką ir šalia esančias gatves.

 

Kaip nuvykti:
Iš Kioto stoties su JR Pass Miyakoji rapid traukiniu , apie 40 minučių. Dauguma Naros lankytinų vietų yra pagrindiniame Naros parke ir aplink jį.

Šventyklos:
Informacijos centre galite pasiimti Naros žemelapį, ir susižiurėti kurias šventyklas norite aplankyti. Mes pasirinkome Todaiji ( Great Eastern Temple), tą kurioje ir yra didžioji Buda. Pastatyta 752 metais kaip pagrindinė budistų šventykla turėjo labai didelią įtaką valstybiniuose reikaluose.


Šventyklos pagrindinė salė Daibutsuden ( Big Buddha Hall) yra dižiausias pasaulyje medinis statinys. 15 metrų aukščio bronzinė budos statula tikrai užgniaužia kvapą. Vien jos ištiesto delno aušktis prilygsta suaugusio žmogaus ūgiui.

Priešais šventyklą stovi didžiuliai mediniai Nandaimon vartai saugomi dviejų Nio Guardian Kings statulų.
Kaina – 600 jenų
Darbo laikas 08:00-17:00

Nara parkas :
Būkite pasiruošę susitikti labai daug draugiškai ir šiek tiek įkyriai nusiteikusių elnių , prašančių shika senbei, specialių sausainių , kuriuos galite nusipirkti ant kiekvieno kampo uz 150 jenų. Shinto religijoje elniai laikomi dievų pasiuntiniais ir yra laikomi miesto simboliu.

Elniai ten protingi, išmokę prašyti sausainių linksėdami galva


Tą dieną parke vyko kažkokia šventę, taigi mums nereikėjo rupintis kur rasti maisto , nes pusė parko buvo nuklota prekeiviais. Šiaip apie pietus šį kartą aš gal nutylėsiu…..Nes.. Ne gal visgi nutylėsiu.. . Po visos dienos vaikštinėjimo buvo smagu išsitiesti ant žolės ir pasimegauti saule, žinant jog Lietuvoje tuo metu jau spaudė šaltukas.

 

Daug kas lygina Nara su Nikko, dėl šventyklų gausos. Bet man tie miesteliai pasirodė visiškai skirtingi. Nara turi savo mielo prieskonio, ir skiriasi nuo mistiško Nikko. Taigi siulyčiau nepatingėti ir aplankyti juos abu.

Grįžus į Kiota lėkėm valgyti sušių ! Ir mus pasitiko fainas robotukas 😉

3CF60B73-F6C5-4EA1-A606-286C904EAFA5

ai ir dar matėm meliona kuris kainuoja 50 euru 😉

Leave a Reply