Japonija : Kiotas – diena su kimono

Dar prieš važiuodamos į Japoniją, žinojome, jog tikrai norėsme pasimatuoti kimono. Kiote yra begalė skirtingų parduotuvių, kurios nuomoja kimono. Mes išsirinkome Kyoto Yumeyakata . Iš vakaro užsirezervavome kimono, ir su nekrantrumu laukėme kitos dienos.

Yumeyakata dovanėlė – “bloting paper”

Dar darant užsakymą galima išsirinkti iš daugybės skirtingų paketų – tik kimono, makiažas, šukuosena, vestuvinis kimono, specialūs kimono priedai. Su paprasčiausiu paketu gaunate kimono, obi diržą, sandalus su tabi kojinaitėmis ir tašytę, susidėti būtiniausiams daiktams ( jos mums pasirodė labai juokingos). Kaina apie 30 eurų, ir kimono galite mėgautis visą dieną, jei ištversite..  Makiažo rinktis net nerekomenduoju, nes ten vos vos padažo skruostus ir lūpas, manau puikiai ir pačios raudonu lūpdažiu pasidažytumete. Aišku yra ir vyriškų kimono, o jei kas labai nori gali išsirinkti netgi visą samurajaus aprangą, o toje pačioje studijoje ir nusifotografuoti su katana


Atvykus į saloną, mus nuvedė į didelę salę, kur pačios galėjome išsirinkti kokio norime kimono ir diržo. Tuomet mus nuvedė i persirengimo kambarį. Vienam kambarį pasidėti daiktus, kitam persirengti, trečiam susišukuoti ar pasidažyti, dar kitam pasiimti tašyte, ir jau tik prieš išeinant išsirinkti zori , tuos japoniškus flip-flopus, kurie preišingai nei geta yra ne mediniai, o minkšti. Apsirengti kimono ne toks jau ir paprastas darbas. Vienas žmogus nelabai ir apsirengsi, o dar tas menas užsiristi tą diržą… O jau sluoksnių prideda.. Visas procesas užtruko kokia gerą valandą. Kai pagaliau uždėjo visus sluoksnis, buvo ir judėti sunkoka ir kvepuoti. Ir kaip tyčia pasitaikė ganėtinai karšta ir saulėta diena.. Nuostabu matyti jog vyresni japonai vis dar nešioja kimono kiekvieną dieną.


Šią dieną paskyrėme Higashiyama ir Gion vietoms.
Higashiyama
Higashiyma tai pagrindinė lankytinų objektų vieta. Šventyklos, zen sodai, mažos parduotuvėlės, kavinės, muziejai ir parkai.

Kaip ir visur Japonijoje šventyklos yra mokamos, 300-500 jenų , ir dirba iki 17h valandos.



Lankytinos šventyklos : Shoren-in, Chion-in, Kodai-ji, ir didžioji Kiyomizu-dera su ryškiais Nion-Mon vartais.


Didžiają dienos dalį praleidome vaikštinėdamos Ninen-zaka ir Sannen-zaka gatvėlėmis.

Faktas jog tose gatvelėse labai daug laiptelių, mūsų nenudžiugino.

Nepaisant to , jog aplink vaikšto daug turistų apsirengusių kimono, mes sulaukėme labai daug dėmėsio. Žmonės ėjo ir prašė su mumis nusifotografuoti, kai kurie tiesiog fotografafo neatsiklausę. Gavom savo 15 minučių ( ar tiksliau keletą valandų) šlovės. Juokingiausia, buvo kai prie manęs priėjo grupelė mokinukių ir paprašė nusifotograqfuoti, o aš nežinojau kaip čia geriau atsistoti, kad neatrodčiau kaip milžinas šalia tų mažyčių japonių ;).


Gionas
Nors jis laikomas ta vieta, kur gali sutikti tikrą geišą, ją visgi nėra taip paprasta pamatyt. Geišos šiaip sau gatvėmis nevaikšto, dažniausiai jas atveža dideliais tamsintais automobiliais, ir jos buna apsuptos apsauginių. Kaip bebūtų keistą, tikrą geišą mes pamatėme Osakoje. Jų tikrai nesupainiosi su turistėm.

Va čia tikra turistė :

Nepraleiskite Shimbashi gatvės Gione, kuri gražiausiai atrodo jau sutemus. Tai puiki vieta pasieškotis vietos vakarienei. Čia jums padės TripAdvisor, nes tą vakarą mūsų laukė nuostabi, Kotrynos gaminta, vakarienė namie.

Ar buvo sunku visą dieną išbūti su kimono? Nelengva. Ar bandyčiau dar kartą? Be jokios abejonės !

Leave a Reply