Japonija: Matsumoto

Kaip nuvykti:
Kadangi į Matsumoto keliavome iš Hakones, kelionė buvo šiek tiek sudėtingesnė. Iš Odawara stoties sėsdome į Tokaido shinkansen link Tokyo, iš Tokyo į Hokuriku Shinkansen link Kanazawa (Nagano) , Nagano persėsti į limited express JR Shinonoi linija iki Matsumoto. Kelionės trukmė apie 3 valandas. Naudokitės Google maps route, jie sudelios greičiausius ir patogiausius maršrutus ir bus paprasčiau susigaudyti.

Nakvynė:
Apsistojome viešbutyje visai šalia stoties, ir su nuostabiu restorano terasos vaizdu į kalnus. Booking.com nuolaidos kodas https://www.booking.com/s/12_6/agne2642
Mūsų viešbutis :  Premier Hotel Cabin Matsumoto

Maistas :
Matsumoto garsėja soba makaronais, tai-yaki ir… arkliena… Tai-yaki ( tai tokie teslos pyrageliai su saldžiu pupelių kremu) neradome, arklienos tikrai nenorėjau, bet radome puikių soba makaronų. Vėlgi čia padėjo TripAdvisor.  Miyota Matsumoto Pavalgėme labai skaniai, sočiai ir nebrangiai.

Matsumoto miestas:
Kaip minėjau Matsumoto apsuptas Japonijos aplių. Nors viešbučio kambarys buvo mažiukas, bet pusryčių vaizdas atpirko viską. Tai ganėtinai nedidelis miestas (250 000 gyventojų). Būtinai apsilankykite Nawate-dori gatvėje. Tai populiari prekeivių gatvė, kurioje galite rasti daug antikvarijatinių parduotuvėlių, suvenryų ir gatvės maisto.

Pagrindinis Matsumoto objektas – Matsumoto-jo pilis. Tai seniausia medinė pilis Japonijoje, pastatyta 1595 metais. Kadangi atsikėleme anksti spėjome patekti į pilies vidų.

To be honest.. aš esu labiau „bendro“ vaizdo megėja, todėl man didesnį įspudį padarė pilies išorės ir ją supančios aplinkos vaizdas, nei vidus. Dargi pamatėme dar vienus jaunavedžius, kurie mielai pozavo nuotraukoms :).

Bet pats miestas buvo ganėtinai tuščias ir dauguma parduotuvių buvo uždarytos. Nežinau kodėl, gal ne ta diena, o gal sezonas ne tas…

Vakarop patraukėme į savo pagrindinį tašką Japonijoje – Kiota… 🙂

Leave a Reply