Japonija: Hakone


Hakone garsėja savo kaštosiomis versmėmis ir nuostabiais kalnų vaizdais, taigi dauguma turistų ten važiuoja pasimėgauti onsen ir Mt. Fuji vaizdu.

Kaip nuvykti :
JR Railpass: iš Tokyo arba Shinagawa stoties sėsti į JR Tokaido Shinkansen Odawaros kryptimi. Beje tik Kodama ir Hikari traukiniai stoja Odawara stotyje. Kelioės trukmė apie 40 minučių. JR Pass deja jus nuveš tik iki Odawara stoties. Iš ten turėsite sėsti į Hakone Tozan Railway traukinį į Hakone, kaina apie 300 jenų, trukmė 15 minuciu. Mes buvome apsistojusios Hakone-Gora, todėl Hakone-Yumoto, turėjome dar karta persėsti į kitą traukinį. Taigi bendra kelionė nuo Odawara iki Gora užtruko apie valandą, kaina 650 jenu.

 

Hakone Freepass
Ar verta pirkti Hakone Freepass? Dviejų dienų paso kaina 5000 jenų. Juo galite naudotis Hakone Tozan railway, autobusuose Hakoneje, keltuvuose ir kai kuriuose muziejuose. Kadangi i Hakone vaziavome tik vienai nakvynei , paso nepirkome.

Hakoneje buvome tik apie pietus ir prasidėjęs taifunas sugriovė musų tos dienos planus, nes neveikė keltuvai, o ir šiaip lietus buvo toks smarkus, jog nieko nesimatė. Labai džiaugemės, jog musų viešbutis turėjo onsen, taigi tą dieną paskyrėm poilsiui ir spa.


Mūsų viešbutis : Sundance resort Hakone Gora
Again sharing is caring – pasinaudok nuolaida : https://www.booking.com/s/35_6/agne2642
Jeigu norite tikros autentikos, siulau pasiiėškoti tradicinio riokan. Bet kiek matėme, jie tikrai nepigūs.

 

Maistas :
TripAdvisor mums rekomendavo geriausia gyoza restorana Goroje : Gyoza Center Hakone . Paragavom ir nenusivylėm, kainos kokybės ir kiekybės santykis puikus. 🙂



Onsen:
Dauguma viešbučių Hakoneje turi onsen viduje, taip pat galima ieškoti ir spa centrų. Mūsų viešbutis turėjo nemokamą onsen. Onsen tai karštūjų versmių vonios, susidariusios dėl vulkaninių reiškinių ir turinčios gydomūjų savybių. Onsen temperatūra gali siekti iki 42 laipsnių, vandenyje , be pertraukų, nerekomenduojama būti ilgiau nei 5 minutes. Prieš einant į onsen reiktų žinoti kelis etiketo faktus. Moterų ir vyrų onsenai yra atskirai. Vyrų mėlynos užuolaidos, moterų raudonos. Prieš lipant į vandenį reikia labai gerai nusiprausti, su savim galima turėti nedidelį rankšluostį kuriuo galima prisidengti jei neesi onsen, kadangi žmogus ten lipa visiškai nuogas. Onsen draudžiamos tatuiruotės, kadangi Japonijoje jos vis dar asocijuojasi su jakudza. Aišku gali būti, jog jūsų viešbutis neturės tokio draudimo. Musu viešbutis turejo mini instrukcija kaip naudotis onsen, ir nebuvo draudžiamų ženklų, taigi pavyko pasinaudoti onsen. Bet tiek prisiskaičius apie tą etiketą, jaučiausi šiek tiek nesmagiai ir pasistengiau jog tatuiruotes nesimatytu prisidengus tuo rankšluosčiu. 🙂

Hakone Rope way
Gondolos keliasi iš Gora stoties, bilietą galite nusipirkti vietoje. Jos stoja 4 stotelėse. Jeigu norite keliauti iki paskutinės Togendai Sta. iki pat Ashi ežero bilietas kainuos apie 2000 jenų ( pirmyn atgal), jei tik pamatyti Mt.Fuji ir vulkaninių kasinėjimų stočių, užteks ir Owakudani stotelės ( 1510 jenų).

 


Buvo graži šilta ir saulėta diena. Išlipus Owakudani stotį iškart pasitiko stiprus sieros kvapas. Bet vaizdas nustelbia visus blogus kvapus 🙂 Ten galite nusipirkti ir garsiųjų juodųjų kiaušinių, kurie prailgina gyvenimą 5 metais. Tik nesugalvokite jų vešti lauktuvių į Lietuvą, jų galiojimos laikas tik viena diena :).

 

 

Prieš lipant į keltuvą, dalina drėgnas nosinaites , kuriomis galite prisidengti veida, jeigu netiketai išsiverštų ugnikalnis ….

Hakone yra puiki vieta jei neturite daug laiko, bet norite pamatyti kalnus ir Mt. Fuji ir pasilepinti spa procedūromis.


Mūsų kita stotelė- Matsumoto.

P.S. Dėl techninių kliūčių šis įrašas parašytas naudojant skurdžius telefoninius išteklius.

Leave a Reply