Japonija : Keturias Lietuvas talpinantis Tokijas

Savo kelionę pradėjome nuo Tokijaus. Nusileidus Naritos oro uoste turėjome išsikeisti savo JR Pass dokumentus į tikrą bilietą. Narita Express galioja su JR pasu, davė ir reserved seat bilietus. Beje su JR pasu ir rezervuotom vietom yra taip, kad traukiniuose ar shinkansen kai kurie vagonai yra pažymėti reserved ir non-reserved seats. Vietas galima rezervuotis diena prieš, bet mes nei karto , išskyrus tą vieninteli iš Naritos oro uosto, nerezervavome , ir visada rasdavome laisvų vietų non-reserved vagonuose. Tik reikia atkreipti dėmesį į kurį vagoną įsėsti.
Kelionė iš Naritos oro uosto iki Shinjuku stoties truko apie valanda, tai spėjome ir nusnūsti dar. Gyvenome netoli Shinjuku stoties Tokijaus Korean Town. Nakvynės vieta Yokoha Cozy Place in Shinjuku . Nors rezervuotas per booking.com, visgi tai buvo ne viešbutis, o 2 kambariu butas. Pliusai : gera lokacija, netoli Shinjuku ir Shibuya stotys, daug vietos (retas dalykas Japonijoje), virtuvė, skalbimo mašina. Minusai: pagrindinis turbūt tai jog naudotis karštu vandeniu be Youtube ir savininko instrukcijos neįmanoma. Dušas ( jei jį galima taip pavadinti) buvo toks..tikrai neįprastas ( žiūrėti foto). Tie kas pripratę miegoti karališkai minkštose lovose neapsidžiaugs nakvyne ant tatamiu ir plonų čiužinukų.


Beje svarbu atkreipti dėmėsi ieškantis nakvynės Tokijuje. 13 milijonų gyventojų turintis miestas ( TRYLIKA MILIJONŲ) tęsiasi 90km nuo rytų iki vakarų ir turi 23 seniūnijas. Mano rekomenduojam rajonai apsistoti yra Shinjuku arba Shibuya, dar Ginza. Tokijas sostine tapo tuomet , kai Imperatorius Meiji persikėlė iš Kioto.
Pirma diena
Pirmai dienai didelio plano neturėjome, bet kadangi turėjome tik dvi/tris dienas Tokijuje, nusprendėme iškarto apžiūrėti Harajuku, Shinjuku ir Shibuya rajonus. Tokijuje labai gerai išvystytas transportas, JR Yamanote linija, kuriai galioja JR Pass galima susisiekti su visomis pagrindinėmis stotimis.


Pradėjome nuo Harajuku rajono, kuris daugumai yra žinomas kaip japonų jaunimo, anime ir cosplay mėgėjų vieta.

Takeshita Dori gatvėje pilna mažų butikų ir hipsteriškų kavinių, kur galima paragauti visų tu instagramiškų skanėstų, kaip Harajuku blyneliai su įvairiais pagardais, unicorn cukraus vatos ( Totti Candy Factory), Croquant Chou ZakuZaku ( tokie kaip mūsų eklerai). Beje visas maistas kurį matysite restoranų ir kavinių vitrinose yra plastikinis . Nežinau kaip jie tai padaro ,bet atrodo labai tikroviškai, nors po kelių dienų į jį net nebesinori žiūrėti ir noris tu nufotoshopintų nuotraukų meniu.

Tiems, kas nelabai mėgsta visa rožinį Takeshita gatvės stilių, gali traukti link Deus Ex Machina kavinės, pakeliui tikrai rasite dabar taip populiarių Champion, Nike, Supreme brandų.

Jeigu visgi dar negana visų tų vaivorykštės spalvų , daug kas rekomenduoja Kawai Monster Cafe . Vakarienė kainuos apie 20-25 eurus, bet tuo metų galėsite mėgautis semi-psichodeliniu spalvų pasauliu.


Toliau patraukėme link Shibujos, pamatyti tą didžiausią perėją, neonines iškabas ir aplankyti Hachiko statulą. Štai Shibuya perėjoje tikrai pasijaučia, jog čia gyvena 13 milijonų žmonių. Daug kas sako jog vienu metu per perėja pereina apie 1000 žmonių.

Atstovėjus eilę prie Hachiko statulos, greitai užkandome nelabai skanių ramenų ( kaip ir minėjau naudokitės Tripadvaisoriu…), patraukėme link Shinjuku, Tokijo Metropolitant pastato.

Dar daugiau spalvų, šviesų ir žmonių.

Kadangi temsta labai greitai, o mus pradėjo jau kankinti jetlagas, vakaro pabaigai nusprendėme susirasti Golden Gai rajoną. Labai didelis kontrastas palyginus su judriomis Shinjuku ar Shibuya gatvėmis ir jų dangoraižiais. Golden Gai yra kelių siaurų gatvelių labirintas pilnas mažų barų. Sakydama mažų turiu omeny, jog be barmeno jame tilps dar kokie 5-6 žmonės. Kiekvienas baras yra savaip unikalus, kai kurie yra uždari ir nepageidauja turistų. Mes pasirinkome šiek tiek didesnį barą Albatros , paragavome kelta sakės kokteilių ir tam vakarui buvo gana.


Antra diena
Kadangi temsta apie 17h, kitą rytą kėlėmės anksti, kad galėtume spėti kuo daugiau pamatyti. Pradėjome nuo Imperatoriaus rūmų ir parko šalia jų. Šiaip tai į rūmus paprastą dieną užeiti negalima. Rūmų kiemas lankytojams būna atviras tik gruodžio 23 ( Imperatoriaus gimtadienis) ir sausio 2 ( Naujų metų sveikinimas). Žodžiu pora nuotraukų prie vieno tilto, prie kito ir patraukėme link Tokyo SkyTree bokšto.

634 metrų aukščio bokštas yra aukščiausias pasaulyje televizijos bokštas ir antras pagal aukštį pastatas pasaulyje (po Burdž Chalifa Dubajuje). Bokštas turi dvi apžvalgos aikšteles, kaina 10-20 eurų. Bet jei norite ten pakilti tik tam, kad pažiurėtumete į Tokijo panoramą, tuomet geriau rinktis Tokyo Metropolitant pastatą. Įėjimas ten nemokamas, vaizdas matosi toks pats, o ir niekas negarantuoja , kad dėl oro sąlygų daug matysite. Nors sako giedrą dieną matosi ir Mt. Fudžis.


Trumpam užsukome į šalia bokšto esančią Studio Ghibli parduotuvę. Kadangi 2 mėnesius iš eilės nepavyko nusipirkti bilietų į Studio Ghibli muziejų teko tenkintis tuo…

Pasukome link Asakusa rajono, kuriame yra Senso-ji šventykla. Tai buvo turbūt vienintelė nemokama šventykla , kurioje mes buvome. Beje šventyklos užsidaro apie 17h valandą. Šalia šventyklos esanti Nakamisedori gatvė puikiai tinka lauktuvių paieškai ir gatvės maisto ragavimui.


Tą dieną žingsniamatis jau rodė prisuktų plius minus 20 kilometrų, tai nusprendėme judėti atgal link savo Shinjuku rajono, o bet tačiau negalėjome praeiti pro pelėdų kavinę. Japonijoje labai populiarios gyvūnų kavinės : kačių, pelėdų, šunų, triušių. Įėjimas mokamas, dažniausiai 5-10 eurų, bet gauni gėrimą arba ledų. Išties tai truputėli buvo liūdna matyti tuos laukinius gyvūnus narveliuose arba prirakintus…Jei esate didelis gyvūnų mylėtojas, gal nelabai rekomenduočiau eiti į tokias kavines. Išimtis, buvo kačių kavinė Singapūre, kuri iš dalies veikė kaip prieglauda.


Išėjus iš kavinės jau buvome pasiekusios tą ribą, kai kojos vos laikė, tai greitai per TripAdvaisoriu susiradome sušių restoraną ( toks ten ir restoranas) Himawari Zushi Shintoshin . Pagaliau paragavome tų traukinuku važiuojančių sušių. Kainos svyruoja nuo 1 iki 2 eurų už lėkštutę. Nebuvo kažkas super wow , bet kokybė tikrai geresnė nei mūsų lietuviškų.


Kitą dieną mūsų laukė kelionė į Nikko, tai paragavus japoniško alaus keliavome miegoti.

Lankytinos vietos :
Harajuku: Takeshita Dori, Deus Ex Machina cafe, Kawai Monster Cafe
Shinjuku : Tokyo Metropolitant pastatas, Golden Gai, Kabukicho (pagrindinė pramogų vieta), shinjuku Gyoen parkas
Shibuya : Hachiko Plaza, Shibuya perėja, Meiji-jingu šventykla ir parkas, Tokijo fotografijos muziejus
Ginza, Tokyo stotis, Tsukiji: Tokyo SkyTree, Senso-ji šventykla, Imperatoriaus rūmai, Tsukiji žuvų turgus ( rytais ten vyksta tunų aukcionai)
Ropongi : Tokijaus tower, Zojo-ji šventykla, naktinis gyvenimas

 

xoxo Agne

Leave a Reply